HIBERNAL 2023 - suché
pozdní sběr - suché
cukr 3,7 g/l
kyseliny 5,5 g/l
alkohol 14,0%
extrakt 23,7 g/l
Hibernal 2023 je sofistikované víno, které zaujme svou elegantní zelenožlutou barvou a intenzivní vůní plnou ovocných tónů. Na první přivonění vás osloví aroma černého rybízu, angreštu a broskví, doplněné jemnými květinovými akcenty připomínajícími černý bez.
Chuť je plná a extraktivní, přinášející harmonické spojení svěžesti a jemné kořenitosti. S každým douškem odhaluje svou komplexitu a dokonalé vyvážení. Je dokonalým příkladem spojení tradice a moderního vinařského umění. Prožijte okamžik výjimečnosti s každou sklenicí tohoto moderního vína.
Díky své všestrannosti je ideální volbou k lehkým předkrmům, rybím specialitám a mořským plodům.
Podávejte vychlazené na 9–11 °C a nechte se unést jeho charakteristickou živostí.
Hibernal (zkratka Hi) interspecifická PIWI moštová odrůda révy byla vyšlechtěna roku 1944 v Německu. Vyšlechtil ji Dr. Helmut Becker v Ústavu pro šlechtění révy vinné v Geisenheimu, v oblasti Rheingau a jedná se o křížence odrůd Seibel 7053 (Chancellor) a Ryzlink rýnský.
PIWI je zkratka z německého slova „pilzwiderstandsfähige Rebsorten“, což v překladu znamená, že tato odrůda vinné révy je odolná vůči houbovým chorobám. Mezi takovéto choroby se řadí například plíseň révy či padlí révy, které často ohrožují úrodu.
Název odrůdy navrhl Prof. Vilém Kraus a je spojen s její předpokládanou schopností dobře odolávat zimním mrazům. Každopádně vychází z latiny, ať už z přídavného jména „hibernus, hiberna“, tedy „zimní“, či ze slovesa „hiberno“, v překladu „přezimovat“. Do Státní odrůdové knihy České republiky byla odrůda zapsána v roce 2004.
Doplňkové parametry
Kategorie: | E-SHOP |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Barva: | bílé |
Kategorie: | suché |
Vinařská oblast: | Morava |
Podoblast: | Velkopavlovická |
Obec: | Velké Pavlovice |
Viniční trať: | Bojanovska |
Datum sběru: | 25.9.2023 |
Cukernatost hroznů: | 24,0° NM |
Šarže: | 3/23 |
Ev.č.jakosti: | 91N1-24/29 |
EAN: | 859228104204 |
Země původu: | ČR |
Alergeny: | SO2 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.